perjantai 3. elokuuta 2012

Keksipohja hyydyke- ja juustokakkuihin

Elikkäs tässä olisi kuvitettu ohje kuinka  hyydykekakkuihin tehdään keksipohja.

Tarvitset:

Vuoan  koko 24-26 cm

180 g Digestive-keksejä
75g voita tai margariinia

Jos haluat pohjasta hieman makeamman, mikä sopii tiettyihin hyydyke-/juustokakkuihin, kannattaa käyttää joitakin täyte keksejä, kuten Dominoa. Silloin kuitenkin täytyy muistaa ettei rasvaa käytetä niin paljoa, koska kun rasva laitetaan täytekeksimuruun, täyte sulaa, mutta kun rasva alkaa jähmettymään myös täyte jähmettyy samalla uudelleen.

Vuoan koko 24 cm

200g täytekeksejä (esim. Domino)
50g voita tai margariinia

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan kokoinen ympyrä. (jos piirrät sen vuoan avulla, muista piirtää vuoan sisäpuolelle!)



Aseta leikattu leivinpaperiympyrä koottuun irtopohjavuokaan


 Punnitse keksien määrä silppuriin, jossa myös murskaat keksit.
    - keksien murskaamisen voi suorittaa hyvin monella tapaa, hyvin monella eri laitteella. Keksien punnitseminen muovipussiin ja niiden hajoittaminen kaulimella on myös todella hyvä tapa murskata keksit! Tapoja on yhtä monta kuin on leipureitakin!



Punnitse tarvittava määrä voita tai margariinia ja sulata se joko kattilassa tai mikrossa.



Kaada sulatettu voi tai margariini keksimurskaan ja sekoita rasva keksien sekaan.


 Kaada rasva-keksimuru seos irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle

 Tasoittele rasva-keksimuru seos pohjalle painelemalla. Muista painella seosta enemmänkin reunoista, kekeltä riittää vain kevyt painelu/tasoitus.


Anna pohjan jämähtää hetki ennen kuin lisäät hyydyke-tai juustokakun täytteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti