perjantai 16. toukokuuta 2014

6- munan suklaakakkupohja

Soveltamalla normaalia kakkupohjaa saa helposti suklaakakkupohjan. Tässä ohjeessa vain osa vehnäjauhoista on korvattu kaakaojauheella ja tuloksena on todella hyvä kakkupohja!

6- Munan SuklaaKakkupohja:

6 kananmunaa
2, 25 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
0,25 dl perunajauhoja
1.75dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
Voiteluun voita ja korppujauhoja

Lämmitä uuni 175 asteeseen

Laita munat ensin huoneenlämpöön muutamaksi tunniksi (tulee parempi pohja kuin kylmistä munista)

Sekoita ensin kuivat aineet hyvin keskenään.

Voitele kakkuvuoka runsaalla voilla mahdollisimman tarkasti. Sirottele sitten vuoan sisälle joka paikkaan korppujauhoja. Kopistele ylimääräiset pois ja ala valmistamaan kakkupohjaa.

Vatkaa munista ja sokerista kuohkea vaahto (voit testata sen nostamalla vatkaimen vaahdosta ja piirtämällä tippuvasta vaahdosta sydämen vaahdon päälle. Jos sydän häviää nopeasti, vaahto ei ole valmista; jos se jää näkyviin, vaahto on tarpeeksi kuohkeaa)

Lisää kuivat aineet vaahtoon siivilän läpi n. kolmessa erässä. Niiden välissä sekoita jauhot hyvin nuolijalla/kaapimella vaahtoon.

Kaada taikina vuokaan ja laita se uuniin 175 asteeseen n. 40 minuutiksi. Kakku on valmis kun sillä on kaunis ruskehtava pinta.
(voit testata pohjan kypsyyden hammastikulla. Pistä hammastikku keskelle kakkua pohjaan asti ja nosta ylös. Jos hammastikku tuntuu tahmealta, kakku ei ole vielä valmis)
 Anna valmiin kakkupohjan levähtää hieman ennen kuin irroitat sen vuoasta.
Kakkupohjan kannattaa olla yön yli jääkaapissa ennen sen leikkaamista, sillä se helpottaa sitä. (HUOM! Anna kakun jäähtyä ennen jääkaappiin laittamista, ja kakkupohja kannattaa ensin kääriä folioon)

Leikkaa kakkupohja kolmeen tai neljään osaan. (kaksi tai kolme väliä, riippuu kakkupohjan paksuudesta)
Kannattaa käyttää pitkää ja terävää veistä!
Kakkupohjan pohja kannattaa laittaa valmiin kakun päälimmäiseksi kerrokseksi (tasainen pinta) ja kakkupohjan pintalevy valmiin kakun pohjakerrokseksi.

1 kommentti:

  1. Toimisiko tämä ohje jos haluan käyttää kaakaon tilalla sulatettua suklaata?

    VastaaPoista